Ιπποφαές Μαρμελάδα Με Μέλι

Ιπποφαές Μαρμελάδα Με Μέλι

Τιμή : 8 ευρώ €

Πολυβιταμινούχα μαρμελάδα με Ελληνικό Ιπποφαές που καλλιεργείται χωρίς την χρήση φυτοφαρμάκων.

Συσκευασία:214 γρ.

Νέα συνταγή εύγευστη και με έντονο το πορτοκαλί χρώμα του ιπποφαές & με μόνο 3 λεπτά βράσιμο για την αποφυγή απώλειας βιταμινών.

Η μαρμελάδα παρασκευάζεται με:

60% Ελληνικό ιπποφαές

40% Ελληνικό ΜΕΛΙ

Χωρίς συντηρητικά, με πηκτίνη από μήλα και εσπεριδοειδή για την καλύτερη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.Μια πολύ γευστική μαρμελάδα για όλη την οικογένεια. Ακόμη και για τα παιδιά, που θα τους δώσει όλες τις βιταμίνες και την ενέργεια που χρειάζονται ημερησίως.Η πηκτίνη από μήλα και εσπεριδοειδή που περιέχει, βελτιώνει το λιπιδικό κλάσμα κάθε ατόμου , μια και συντελεί στην δέσμευση των λιπών, ενώ ταυτόχρονα φουσκώνει στο στομάχι και έτσι δίνει ένα αίσθημα κορεσμού αλλά και διευκολύνει την καλή λειτουργία του εντέρου.Πολλοί διαιτολόγοι έχουν, χαρακτηρίσει την πηκτίνη μήλου ότι βοηθάει στην απώλεια βάρους καθώς συμβάλλει στην «καύση» του λίπους της κοιλιάς.

Επίσης, η πηκτίνη από το μήλο συμβάλλει στην πεπτική διαδικασία αυξάνει την αίσθηση του κορεσμού όταν τρώμε και δημιουργεί μια αίσθηση πληρότηταςΙδιότητες: Σχηματισμός πηκτής στο πεπτικό σύστημα για δέσμευση λιπών Σταθεροποίηση των επιπέδων χοληστερόλης Αύξηση HDL/ Μείωση LDL.

Προσοχή! Τα συμπληρώματα διατροφής δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατα μιας ισορροπημένης δίαιτας και δεν αποτελούν ιατρική συνταγή. Ειδικά εάν είστε έγκυος, θηλάζετε, λαμβάνετε φαρμακευτικά σκευάσματα ή αντιμετωπίζετε προβλήματα υγείας, συμβουλεύετε τον ιατρό σας πριν από την λήψη.

Οφέλη του ιπποφαούς για την υγεία:

Το ιπποφαές περιέχει περισσότερα από 190 φυτοθρεπτικά συστατικά, δηλαδή ουσίες που μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων, διαβήτη και ορισμένων μορφών καρκίνου.
Βιταμίνη C: το ιπποφαές περιέχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C (114 έως 1550 mg ανά 100 γρ.) με μέση περιεκτικότητα (695 mg ανά 100 γρ.) περίπου 15 φορές περισσότερη από το πορτοκάλι (45 mg ανά 100 γρ.), που το κατατάσσει στις πιο πλούσιες πηγές βιταμίνης C.
Βιταμίνη Ε: το ιπποφαές περιέχει σημαντικές ποσότητες βιταμίνης Ε (160 mg /100 γρ.) η οποία προστατεύει τις μεμβράνες και άλλες σημαντικές κυτταρικές δομές των πολυακόρεστων λιπαρών οξέων από τις ελεύθερες ρίζες και τα προϊόντα της οξείδωσης.
Καροτενοειδή: το ιπποφαές περιέχει σημαντικές ποσότητες καροτενοειδών, που είναι πρόδρομοι της βιταμίνης Α. Το ιπποφαές περιέχει β-καροτένιο, λυκοπένιο, α-καροτίνη, ζεαξανθίνη και λουτεΐνη. Συστατικά με αντικαρκινική δράση και κατά της γεροντικής ωχράς κηλίδας, του καταρράκτη, της μειωμένης νυχτερινής όρασης και της μελαγχρωστικής αμφιβληστροειδοπάθειας.
Μέταλλα/Ιχνοστοιχεία: το ιπποφαές περιέχει ασβέστιο, μαγνήσιο, σίδηρο, φώσφορο, χαλκό, κάλιο, νάτριο, σελήνιο και ψευδάργυρο, απαραίτητα για την πνευματική και σωματική υγεία.
Αντιοξειδωτικά: το ιπποφαές περιέχει πληθώρα αντιοξειδωτικών συμπεριλαμβανομένων και του υπεροξειδίου της δισμουτάσης (SOD), το πιο ισχυρό αντιοξειδωτικό με αντιγηραντική δράση (δεσμεύει ελεύθερες ρίζες οξυγόνου και τις μετατρέπει σε υπεροξείδιο του υδρογόνου).
Απαραίτητα Λιπαρά Οξέα: το ιπποφαές περιέχει ω-3, ω-6, ω-9 και το σπάνιο ω-7. Το παλμιτελαϊκό οξύ (ω-7) είναι ιδιαίτερα σημαντικό, διότι μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο του διαβήτη τύπου II, να εμποδίσει το σχηματισμό της αθηρωματικής πλάκας, να αυξήσει την HDL-χοληστερόλη και να μειώσει ένα δείκτη φλεγμονής που ονομάζεται C-αντιδρώσα πρωτεΐνη (CRP), η οποία συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο για καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο.
Αμινοξέα: το ιπποφαές περιέχει 18 διαφορετικά αμινοξέα, από τα οποία τα 8 είναι απαραίτητα για τον ανθρώπινο οργανισμό (θρεονίνη, βαλίνη, μεθειονίνη, λευκίνη, λυσίνη, trytophan, ισολευκίνη, και φαινυλαλανίνη). Εκείνο που βρίσκεται σε μεγαλύτερη συγκέντρωση είναι το ασπαρτικό οξύ (426,6 mg /100 γρ.), ένα μη-απαραίτητο αμινοξύ και μείζων διεγερτικός νευροδιαβιβαστής που έχει σημαντικό ρόλο στον κύκλο της ουρίας και στον σχηματισμό DNA και RNA.

Το μέλι και τα 8 πιο σημαντικά οφέλη του

Μπορεί να ωφελήσει σε περιπτώσεις γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης Το μέλι είναι 125,9 φορές πιο κολλώδες από το νερό και σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο British Medical Journal, μπορεί να σας προστατέψει από τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, δημιουργώντας ένα στρώμα πάνω στο βλενογόννο του οισοφάγου. Φαίνεται πως 5ml μελιού την ημέρα αρκούν για να κάνουν τη… δουλειά, αν οι καούρες σας ταλαιπωρούν στην καθημερινότητά σας.

Σας χαρίζει ενέργεια με φυσικό τρόπο Αν θέλετε να αυξήσετε τα επίπεδα ενέργειάς σας φυσικά, δοκιμάστε να προσθέσετε λίγο μέλι στο διατροφικό σας πρόγραμμα. Η περιεκτικότητά του σε υδατάνθρακες είναι αυτή που του δίνει αυτή την ιδιότητα και είναι ό,τι πρέπει για να το προσθέσετε στο πρωινό σας, στα δημητριακά, το γάλα, το τσάι ή το γιαούρτι. Μια καλή ιδέα είναι επίσης η προσθήκη μελιού σε λίγο ζεστό νερό.

Σας βοηθά να κοιμάστε καλύτερα Αν αντιμετωπίζετε προβλήματα ύπνου τελευταία, εκτός από το να διώξετε τις αρνητικές σκέψεις και τα άγχη, μπορείτε να δοκιμάσετε να πιείτε ένα ποτήρι ζεστό γάλα με λίγο μέλι. Το μέλι σε αυτή την περίπτωση θεωρείται πως δρα καταπραϋντικά στον εγκέφαλο και σας βοηθά να χαλαρώσετε και να αποκοιμηθείτε πιο εύκολα απ’ ό,τι συνήθως.

Κάνει καλό στην καρδιά Η συχνή κατανάλωση μελιού ενδέχεται να έχει θετική επίδραση και σε παράγοντες που σχετίζονται με τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιαγγειακών παθήσεων. Συγκεκριμένα, φαίνεται πως συμβάλλει στη μείωση της C-αντιδρώσας πρωτεΐνης και έχει μια σχετική επίδραση στη γλυκόζη του αίματος, την ινσουλίνη και τα επίπεδα λιπιδίων σε σχέση με τη γλυκόζη ή κάποια άλλη γλυκαντική ουσία.

Μαλακώνει το λαιμό Ο πονόλαιμος μπορεί να είναι ανυπόφορος ώρες-ώρες. Το μέλι, όμως, αποτελεί το απόλυτο φυσικό γιατρικό είτε σκέτο, είτε μέσα σε ένα ζεστό ρόφημα ή με λίγο αλάτι και μια κουταλιά χυμό λεμονιού, για μεγαλύτερη δράση και ανακούφιση.

Καταπολεμά το… hangover Κι όμως! Το μέλι περιέχει τα φυσικά σάκχαρα που είναι απαραίτητα για να επιταχύνουν την οξείδωση του αλκοόλ από το συκώτι. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα πιείτε λίγο παραπάνω, βεβαιωθείτε ότι υπάρχει μπόλικο μέλι στα ντουλάπια της κουζίνας σας. Μια καλή ιδέα είναι να το καταναλώσετε μέσα σε smoothie, το οποίο μπορείτε να φτιάξετε με μέλι, γιαούρτι και χυμό πορτοκαλιού.

Καταπολεμά την κακή αναπνοή Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να σταματήσετε να πλένετε τα δόντια σας, ούτε ότι μπορείτε να φάτε σκορδαλιά και να τη… βγάλετε καθαρή με μια κουταλιά μέλι. Σε περίπτωση, όμως, που αντιμετωπίζετε χρόνιο πρόβλημα κακής αναπνοής -το οποίο θα πρέπει να ερευνήσει ο γιατρός σας για να βρει την αιτία- μπορείτε να συνδυάσετε μέλι με λίγη κανέλα και να… φρεσκάρετε την αναπνοή σας στο λεπτό.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό Περιέχει μεταλλικά στοιχεία όπως κάλιο, ασβέστιο, χλώριο και νάτριο, τα οποία βοηθούν στη λειτουργία των κυττάρων του οργανισμού, αρκετές βιταμίνες όπως C, A, B1 που αν και βρίσκονται σε μικρές ποσότητες, παίζουν ρόλο στην καλή λειτουργία του οργανισμού, ενώ τα ένζυμά του έχουν σαν αποτέλεσμα τη διάσπαση ελεύθερων ριζών.