Τσατνει

ΓΛΥΚΟΞΙΝΗ ΣΑΛΤΣΑ

Τιμή : 5

ΙΠΠΟΦΑΕΣ . ΝΤΟΜΑΤΑ ΒΕΛΑΝΙΔΙ . ΠΙΠΠΕΡΙΑ ΦΩΡΙΝΗΣ . ΣΕΛΙΝΟΡΙΖΑ. ΤΖΙΝΤΖΕΡ..ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ

Το Ιπποφαές θεωρείται πως προσφέρει στον οργανισμό: 1. Τόνωση, ευεξία και ενέργεια, γρήγορη ανάρρωση και επούλωση των πληγών. 2. Ενίσχυση του ανοσοποιητικού, προστασία από παθήσεις. 3. Προστασία και ενίσχυση του νευρικού συστήματος, μείωση του άγχους. 4. Ρύθμιση του μεταβολισμού. 5. Αντιμετώπιση της υπερπλασίας του προστάτη, παθήσεων στο συκώτι, καθώς και γαστρεντερικών προβλημάτων. 6. Προστασία από καρδιαγγειακά προβλήματα, μείωση της κακής χοληστερίνης και του σακχάρου στο αίμα, προστασία των αγγείων, ενίσχυση της κυκλοφορίας του αίματος. 7. Ανακούφιση από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, τους πόνους της περιόδου και προστασία του αναπαραγωγικού συστήματος. 8. Επανόρθωση ιστών και κυττάρων μετά από μεγάλη έκθεση σε ακτινοβολία. 9. Προληπτική δράση εναντίον οφθαλμικών παθήσεων, όπως ο καταρράκτης και η εκφύλιση της ωχράς κηλίδας. 10. Αποτοξίνωση του οργανισμού, οξυγόνωση και ανανέωση των κυττάρων, αντιμετώπιση πρόωρης γήρανσης. 11. Αντιμετώπιση δερματικών προβλημάτων, όπως ακμή, δυσχρωμίες, έκζεμα, έγκαυμα, ψωρίαση, έκζεμα.

Η μικρόκαρπη τομάτα, (Lycopersicon esculentum) που λόγω του σχήματός της είναι γνωστή ως «βελανίδι» ανήκει και αυτή στην οικογένεια των Σολανιδών (Solanaceae) και θεωρείται ότι αποτελεί τον πιο εύγευστο εκπρόσωπο όλων των ποικιλιών τομάτας που καλλιεργούμε σήμερα. Είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και καταναλώνεται σε σαλάτες ή ως σνακ.

Μια χειμωνιάτικη ρίζα με πικάντικη γεύση, υπέροχο άρωμα και ανώμαλη επιφάνεια, που την κάνει απωθητική. Αν γνωρίσεις όμως την… καρδιά της, την ερωτεύεσαι και δεν την ξεχνάς ποτέ!

Ήξερες ότι…

* Θεωρείται από τους διατροφολόγους πολύτιμο λαχανικό, καθώς περιέχει ασβέστιο, βιταμίνες C, Β1, Β2 και Κ.

* Βρασμένη δίνει 14 μόνο θερμίδες στα 100γρ., άρα είναι ιδανική για δίαιτα.

* Διαθέτει θεραπευτικές ιδιότητες κατά των παθήσεων των νεφρών, της ουροδόχου κύστης και των αρθριτικών.